Suklaakakku
Joka juhlaan kutsun saanut periteinen suklaakakku, alkuperäiseltä nimeltään Hennun viettelevä suklaahoukutus. Revitty sanomalehdestä ehkä ennen ajanlaskun alkua.
Ainekset
Pohja
| 150 g | digestive-keksejä |
| 75 g | voita |
Täyte
| 3 | liivatelehteä |
| 1/2 dl | kahvia kuumana |
| 1 levy | taloussuklaata |
| 1 prk | ranskankermaa |
| 2 | munaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1-2 rkl | amaretto-likööriä |
| 2 dl | vispi- tai kuohukermaa |
Päälle
| suklaahippuja |
| pähkinärouhetta |
Ohjeet
Pohja
- Jauha keksit tai murskaa muovipussissa
- Sulata voi
- Sekoita
- Painele vuuan (24 cm) pohjalle
Täyte
- Anna liivatelehtien pehmetä vedessä noin 5 minuuttia
- Puserra vesi pois ja liuota kuumaan kahviin
- Sulata suklaa ja sekoita joukkoon ranskankerma
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- Sekoita suklaa-ranskankermaseos, kahvi-liivateseos, muna-sokeriseos, likööri
- Sekoita viimeiseksi vatkattu kerma kevyesti nostellen
- Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään vähintään 3 tunniksi
- Koristele