Reseptit

Suklaakakku

Joka juhlaan kutsun saanut periteinen suklaakakku, alkuperäiseltä nimeltään Hennun viettelevä suklaahoukutus. Revitty sanomalehdestä ehkä ennen ajanlaskun alkua.

Ainekset

Pohja

150 gdigestive-keksejä
75 gvoita

Täyte

3liivatelehteä
1/2 dlkahvia kuumana
1 levytaloussuklaata
1 prkranskankermaa
2munaa
1/2 dlsokeria
1-2 rklamaretto-likööriä
2 dlvispi- tai kuohukermaa

Päälle

suklaahippuja
pähkinärouhetta

Ohjeet

Pohja

  1. Jauha keksit tai murskaa muovipussissa
  2. Sulata voi
  3. Sekoita
  4. Painele vuuan (24 cm) pohjalle

Täyte

  1. Anna liivatelehtien pehmetä vedessä noin 5 minuuttia
  2. Puserra vesi pois ja liuota kuumaan kahviin
  3. Sulata suklaa ja sekoita joukkoon ranskankerma
  4. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
  5. Sekoita suklaa-ranskankermaseos, kahvi-liivateseos, muna-sokeriseos, likööri
  6. Sekoita viimeiseksi vatkattu kerma kevyesti nostellen
  7. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään vähintään 3 tunniksi
  8. Koristele